Privacy Statement

Privacystatement

Stichting Farma ter Verantwoording

Stichting Farma Ter Verantwoording (“Wij”, “we”, “ons”) beheren de website www.farmaterverantwoording.nl (“Site”) Dit document informeert over onze beleidsregels ten aanzien van het verzamelen, gebruiken en bewaren van persoonlijke gegevens over de gebruikers van deze site.

We begrijpen dat persoonsgegevens er niet zijn om met iedereen te delen. Daarom gaan wij zorgvuldig om met deze informatie. Wij houden ons aan de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). We hebben de persoonlijke gegevens wel nodig om iedereen goed te kunnen informeren. In deze verklaring leggen we uit welke persoonlijke gegevens we daarvoor nodig hebben en waarvoor we ze gebruiken.

Opslag van gegevens

Wij slaan de persoonsgegevens die we van je ontvangen tijdelijk op. Het gaat bijvoorbeeld om gegevens die wij nodig hebben van donateurs of van participanten die een bijdrage willen leveren aan de inhoud van de website. Wij bewaren onder andere de volgende persoonsgegevens:

  • Naam (voor- en achternaam), adres en overige contactgegevens. Denk bijvoorbeeld aan telefoonnummers en emailadres.

Gebruik van jouw gegevens

Wij gebruiken de persoonsgegevens voor de volgende doelen:

  • Registratie en administratieve afhandeling van je donatie
  • Registratie van jouw bijdrage aan de inhoud van de website.

Verdere toelichting

  • Omdat we met potentieel  juridische informatie werken, is het van belang dat we goed bijhouden waar onze informatie vandaan komt. Zo kunnen we in geval van het achterlaten van commentaar op onze website achterhalen hoe wij aan onze informatie zijn gekomen. 

Beveiliging en bewaartermijn van de gegevens

Wij beschermen de persoonsgegevens tegen misbruik en toegang door ongeautoriseerde personen via de technieken die daarvoor beschikbaar zijn op dit moment. Wij bewaren de persoonsgegevens niet langer dan noodzakelijk. Eens per jaar controleren wij alle bewaarde gegevens. De bewaartermijn is dus uiterlijk 12 maanden na vervallen  van de noodzakelijke bewaartermijn.

Gegevens inzien, verbeteren, bijwerken en verwijderen

Op grond van artikel 13 lid 2 sub b AVG heeft eenieder recht op inzage van en rectificatie of wisseling van zijn persoonsgegevens of beperking van de hem betreffende verwerking, alsmede het recht tegen de verwerking bezwaar te maken en het recht op gegevensoverdraagbaarheid. U kunt deze rechten uitoefenen door contact met ons op te nemen via info@farmaterverantwoording.nl Het staat vrij om de eigen persoonsgegevens in te zien en/of te verbeteren of bij te werken. Daarnaast wissen wij op verzoek de gegevens en gebruiken deze dan niet meer.

Eén van bovenstaande acties uitvoeren? Neem dan via de email (info@farmaterveranwoording.nl) contact met ons op. Wij reageren zo snel mogelijk, maar in elk geval binnen 4 weken, op het verzoek. Als het gaat om het verwijderen van gegevens, dan controleren wij eerst of dit wettelijk (al) is toegestaan. Wanneer we volgens de wet de gegevens (nog) niet mogen verwijderen, zullen we dit laten weten en aangeven op welk eerstvolgende moment we de gegevens wel kunnen verwijderen.

Gebruik en werking van cookies

Wij maken op onze website gebruik van cookies. Cookies zijn kleine tekstbestanden die automatisch op een computer komen te staan wanneer het internet wordt gebruikt. Een cookie legt bijvoorbeeld vast welke webpagina’s worden bekeken en welke opties worden  gebruikt. Deze informatie wordt door Google Analytics voor onze website uitgelezen. Wij gebruiken deze gegevens onder andere om onze website gebruiksvriendelijker te maken.

Totdat je op de website het gebruik van cookies en andere tracking systems accepteert, plaatsen wij geen niet-geanonimiseerde analytische cookies en/of tracking cookies op je computer, mobiele telefoon of tablet.

De huidige, op de website beschikbare, versie van de privacy policy is de enige versie die van toepassing is zolang je de website bezoekt, totdat een nieuwe versie de huidige versie vervangt.

Cookie-instellingen aanpassen

De browser is zo instellen dat men een waarschuwing krijgt als de website cookies gebruikt en deze op jouw computer wil plaatsen. Ook zijn cookies volledig blokkeren.

Als cookies worden geblokkeerd, kan het wel zijn dat de website niet optimaal werkt. Let er bij het uitschakelen van advertising cookies wel op, dat deze opt-out (uitschakeling) in een cookie wordt opgeslagen op de computer. Zodra men via de browser alle opgeslagen cookies verwijdert, kunnen wij echter niet controleren of iemand al is afgemeld.

Werking functionele cookies

We gebruiken functionele cookies voor een goede werking van de website. Ze zorgen er bijvoorbeeld voor dat we snel de juiste informatie tonen wanneer men op onze website is. Functionele cookies komen altijd op je computer te staan. Je krijgt hiervoor geen melding om toestemming te geven.

Werking analytische cookies

Analytische cookies gebruiken we om te analyseren hoe bezoekers onze website gebruiken, bijvoorbeeld hoe vaak onze website wordt bezocht, op welke pagina zij aankomen op onze website en op welke pagina’s het meest wordt geklikt. Deze informatie gebruiken we om de website te verbeteren. Ook analytische cookies komen altijd op de computer te staan. Men krijgt hiervoor geen melding om toestemming te geven.

Analytische cookies die wij gebruiken

  • Google Analytics-cookie: Het Google Analytics-cookie houdt bij hoe je de website gebruikt. Deze informatie gebruiken we voor rapporten over internetgebruik. Lees in het Google Privacy Statement hoe we ervoor zorgen dat deze gegevens privé blijven.

Wijzigingen Privacy- en cookieverklaring

Wij kunnen deze Privacy- en cookieverklaring wijzigen. Benieuwd hoe we de gegevens beschermen en gebruiken en welke cookies we gebruiken voor welke doelen? Dan raden we aan deze Privacy- en cookieverklaring regelmatig te lezen. We hebben deze Privacy- en cookieverklaring voor het laatst gewijzigd op 2 februari 2021.

Aanvullende informatie over de bescherming van persoonsgegevens

Hiervoor kunt u terecht op de website van de Autoriteit persoonsgegevens: https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl